Opskrifter
Glutenfri chokoladekage
Mandag, 3. februar 2014af All Over Press
Kagen bliver ikke så høj, men er fantastisk lækker og dækkes med en himmelsk glasur. Kagen giver ca. 24 stykker.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2014/januar/uge-5/tillaeg-cheesecakes-og-chokoladekager/05-glutenfri-laekkerier-280.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
25 min
24 personer
Glutenfri chokoladekage
220 g smør
3 spsk. kakao
2 1/2 dl kogende vand
180 g glutenfri kagemix (halvdelen kagemix og halvdelen en lys melblanding)
300 g sukker
1/4 tsk. salt
1 dl fløde
2 æg
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
Creme
100 g smør
4 spsk. kakao
6 spsk. fløde eller mælk
1 tsk. vaniljesukker
330 g sukker
Ca. 50 g pistacienødder
Fremgangsmåde til glutenfri chokoladekage
- Smelt smørret og rør kakaoen i, rør godt og tilsæt det kogende vand.
- Bland kagemiks, sukker og salt og rør det i smørblandingen.
- Pisk æggene, rør fløde, natron og vaniljesukker i og rør det i dejen.
- Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 30 x 40 cm og bag kagen ved 175º i 20 min.
- Afkøl chokoladekagen på en rist.
Glasur
- Smelt smørret og tilsæt resten af ingredienserne til en jævn glasur.
- Fordel glasuren over chokoladekagen og drys de finthakkede pistacienødder over, inden glasuren stivner.